maanantai 30. elokuuta 2010

Kookos-puolukkapiirakka

Blogin pitäjä miehineen kävi menneenä viikonloppuna marjastamassa. Noh, saalis ei kummoinen ollut, enimmäkseen olivat vielä raakoja, mutta kyllä poimituista puolikoista piirakan ja vispipuuron saa! Kaapissa oli kookoshiutaleita ja pussin kyljessä kookos-puolukkatortun ohje. Tämä on perinteinen puolukkapiirakka ripauksella eksotiikkaa.

1 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl venhäjauhoja
1 dl ohrahiutaleita
0,5 dl ruisleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 2 dl kermaviiliä
1 muna
3 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kookoshiutaleita

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, lisää kuivat aineet. Painele taikian voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita puolukoihin sokerit ja kookoshiutaleet. Sekoita kermaviili ja muna keskenään. Lisää puolukat pohjalle, kaada kermaviiliseos marjojen päälle. Alkuperäiseen taikinaan kuului kaurahiutaleet, mutta minulla on menossa ohrapuurovaihe, joten kaapissa oli vain ohrahiutaleita. Hyvin sopivat nekin piirakkapohjaan, lopputulos oli ehkä jopa pehmeämpi kuin kaurahiutaleilla. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Todistusaineistoa että todella tuli kökittyä pöpelikössä..


.. ja kyllähän tätä saalista kelpaa esitellä! Astia on 10 litran ämpäri :D mies poimi marjansa poimurilla, sai vähän paremman saaliin kuin minä sieltä täältä sormin nyppien. Huomaa joukossa olevat kymmenen mustikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!