maanantai 15. marraskuuta 2010

Ohut, nostamaton vehnäjauhoista paistettu leipä täytettynä

"Tämä kansainvälisesti tortillana tunnettu leipä on kotoisin Meksikosta, sitä käytetään paljon myös muissa Väli-Amerikan maissa (Guatemala, El Salvador, Nicaragua ja Honduras). Meksikossa maissitortilla on ruokavalion perusta ja tärkeä kalsiumin lähde, ja niitä on tarjolla lähes aina ruokailun yhteydessä aamupalasta iltapalaan saakka. Tunnetuimpia ruokalajeja, joihin käytetään tortilloja:

- Taco: Tortilla, jonka täytteenä on yleensä porsaan tai naudanlihaa, myös lammasta, kanaa ja erilaisia sisäelimiä käytetään, lisukkeena yleensä on sipulia ja tuoretta korianteria ja erilaisia salsoja. Taco on meksikolaisen katukeittiön ehdoton kuningas ja niitä myydään lähes jokaisessa kadunkulmassa.
- Burrito: Lihalla ja/tai muilla täytteillä kuten riisillä, pavuilla, tomaatilla, salsalla ja quacamolella täytetty tortilla, joka on valmiiksi täytetty ja rullan muodossa.
- Tostada: Paahdettu tai upporasvassa paistettu tortilla, jonka päälle asetetaan lihaa, makkaraa, salaattia, äyriäisiä jne. ja salsoja. Tostadoita tarjoillaan yleensä keittojen kanssa, tai pienimmiksi paloiksi (Totopos) leikattuina alkupaloina erilaisten salsojen kera.
- Quesadilla: Taitettu maissitortilla, jonka sisällä on perinteisesti juustoa, myös lihaa ja/tai kasviksia ja tietenkin salsoja." Wikipedia

Eli olisiko tämä nyt sitten taco. Tai burrito. Enemmän ehkä jälkimmäinen.

Santa Maria- maissitortilloja
jääsalaattia
tomaattia
punasipulia
kurkkua
raejuustoa
jauhelihaa
medium-maustettua salsaa
maissia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!