sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Suklaakonvehdit

Sain ystävältäni synttärilahjaksi silikonisen suklaakonvehtimuotin, joten innolla nameja värkkäämään. Suklaakonvehtien teko oli melkoista värkkäämistä, tahmeaa ja hyvänmakuista. Näihin laitoin sisälle hilloa ja lakritsifudgea. Pähkinä ja mariannerouhe pääsevät nekin testiin joulua odotellessa. Yhdestä muotista tulee 15 konvehtia ja niihin laitoin:

195 g suklaata eli 1 Pandan Hurmaava tumma- levy ja puolikas Pandan Valloittava valkoinen- levystä
lakritsifudgekarkkeja
boysenmarjahilloa

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Huom! Vesihauteessa varo veden tai höyrytippojen joutumista suklaan sekaan, ja mikrossa sulattaessa sekoittele suklaata välillä. Laita suklaa pursotinpussiin ja leikkaa kärjestä sopiva pala pois. Pursota suklaata muotin puoleenväliin asti, lisää palanen karamellia tai nokare hilloa ja pursota kolo täyteen. Hilloa käytettäessä on tärkeää pursottaa myös sivuille, jottei kovehti hajoa muotista pois otettaessa. Säilytä konvehdit jääkaapissa, mutta makunautinnon optimoimiseksi ota namit hetkeksi huoneenlämpöön ennen syömistä.

Onnistunut koe-erä. Syötiin kaikki! (Ja nuoltiin sormet.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!