keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Apple pie

Eli amerikkalainen omenapiiras. Mies esitti toivomuksen omenapiirakasta ja halusin kokeilla jotain uutta. Ohje Kinuskikissalta.

Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
150 g voita
0,5 dl vettä

Täyte:
5 suurta omenaa
1,5 dl fariinisokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl sitruunanmehua

Voiteluun yksi muna
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kuori omenat ja lohko suurehkoiksi paloiksi. Sekoita omenoiden joukkoon fariini- ja vaniljasokeri, kaneli, perunajauhot ja sitruunamehu. Kauli puolet taikinasta leivinpaperin pääällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikina vuokaan ja tasoittele reunat.

Kaada omenaseos vuokaan. Kauli loput taikinasta leivinpaperin päällä vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi. Leikkaa levyyn aukkoja veitsellä. Voit myös kuvioida taikinakannen muoteilla. Kippaa taikinalevy leivinpaperin avulla vuoan päälle. Painele reunat kiinni pohjataikinaan ja asettele kuviot siististi. Voitele taikinakansi munalla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 60 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hennosti väriä. 

Hyväähän se oli, vaikkakin melko vähärasvaiseen- ja sokeriseen leivontaan tottuneena taikinan rasvaisuus oli huomattava. Se mihin suu tottuu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!