tiistai 4. tammikuuta 2011

Juusto-purjoskonssit ja feta-kinkkulevite

Kevyttä suolaista teehetkeen. Skonsseihin otin vinkkiä Nooralta, levitteen kehittelin itse.

Juusto-purjoskonssit 20 kpl
1,5 dl ruisleseitä
2,5 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
2 tl sinappia
1 dl hienonnettua purjoa
150 g tuorejuustoa, esim. ruohosipuli tai valkosipuli
2 dl kevytjuustoraastetta
2 dl rasvatonta maitoa

Sekoita kulhossa leseet, jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri ja suola. Lisää tuorejuusto, juustoraaste, sinappi ja hienonnettu purjo. Lisää viimeisenä maito, sekoita tasaiseksi ja kaada jauhotetulle pöydälle. Vaivaa hetki ja taputtele noin 2 cm paksuksi levyksi. Ota taikinasta pienehköllä pyöreällä muotilla ympyröitä. Nosta pellille, voitele maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Feta-kinkkulevite

6 siivua kinkkua
0,5 prk rasvatonta raejuustoa
1 dl fetajuustokuutioita öljyssä
1 prk ananasmurskaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset esim. monitoimikoneen tehosekoittimessa.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Levitteet on mun tämänhetkinen heikkouteni :D Tääkin kuulostaa tosi hyvältä, että täytyy varmaan pian kokeilla :)

    Ihania kirjahankintoja olet tehnyt! <3

    VastaaPoista
  2. No tämä levite oli ihan ok, ei mitään makuhermoja räjäyttävää. Oli tarkoitus laittaa sekaan ainakin paprikajauhetta mutta se unohtui. Ja tää vois toimia myös ilman tuota ananasta, välissä maistoin ja hyvää oli ilmankin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!