tiistai 4. tammikuuta 2011

Koukussa kokkikirjoihin..

Lankesin. Yleensä en kokkikirjoja osta koska netistä löytää melkein kaiken tarvittavan, mutta nyt tuli eteen muutama pakkohankinta.
Loman loppuminen on tietysti aina kohtalaisen kurjaa, mutta siinä mielessä ehkä hyvä että alan taas nauttia säännöllisistä karkkipäivistäni! Lomalla tuli herkuteltua päivänä jos toisenakin, ja nyt tammikuussa vietämme apukokin kanssa karkki- ja herkkulakkoa. Jos vieraita tulee ja minut suorastaan pakotetaan leipomaan, sillehän minä en voi mitään. Ja omien leipomusten syöminen on aina pakollista, pitäähän sitä tietää mitä muille tarjoaa!
Tämän kaiken kaikenlaisista karkeista ja sokerista kertovan kirjan halusin niin paljon että huusin sen itselleni huuto.netistä. Luumukan heikkous? Irtokarkit, ne irtokarkit.... ai montako päivää lakkoa jäljellä?

Tätä ihanaa ruokaohjekirjaa kävin ihastelemassa jo ennen joulua, ja nyt alennuksesta se oli pakko ostaa. Tänne saa kivasti talteen kaikki parhaat ohjeet, mutta apua miten osaa valita vain ne tietyt?? Taidan vain ihastella tätä jonkin aikaa ennenkuin teen mitään merkintöjä.

Se on ihana! Omat välilehdet ja sivut eri ruoille ja kaikki.. Keitot ja kastikkeet, Kasvikset ja salaatit, Pasta, riisi ja nuudelit, Liha ja kala, Muna ja juusto, Leivonta ja jälkiruoat, Juhlaruoat, Säilöntä.. 
I think I'm in love.

Piirakat ovat niin helppoja ja muunneltavia että tämä oli ihan pakkohankinta. Esimmäisenä silmään osui kuuluisan banoffeen (banaani-toffeetorttu) eri muunnelmat: omena, mansikka, ananas, persikka.. Eli omenoffee, manoffee, ananoffee ja penoffee? :D Jospa kokeilisin ensin ihan tuota alkuperäistä, banoffeeta.

Sitten tietysti kun karkki-herkkulakko loppuu.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa vähintään epäilyttäviltä noi toffeeväännökset :D Ihana toi retrohenkinen kirja <3 tosi löytö. Irtokarkit, oh nomnomnom tahtoo kans :)

  VastaaPoista
 2. Joissain blogeissa noita väännöksiä on jo tehty :D pitää ensin selvittää mistä tota kondensoitua maitoa saa (ainakin Stockman herkusta). Ja kukahan ton tortun sitten taas syö, niin :D Pitää kutsua enemmän vieraita!

  VastaaPoista
 3. Munkin pitäis kokeilla sitä banoffeeta! Sitä kun on niin monessa blogissa hehkutettu. 8)
  Kondensoitua maitoa taitaa saada nykyään aika monestakin ruokakaupasta! Esim. S-Marketista ja K-Supermarketistakin pitäis löytyä. ^^
  Sitä valmiiksi keitettyä kinuskia löytää muuten ainakin joistain leivontaliikkeistä, esim. täältä: http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/EE1 Vähän kalliin puoleistahan tuo vaan tahtoo tuolla olla.. ;<

  VastaaPoista
 4. Tuon Kotikokin kootut ohjeet olen vienyt jo kahteen kotiin tuparilahjaksi, sillä minustakin se on aivan ihana. Olen itse kerännyt omia ohjeitani pariin kolmeen kirjaan jostain vuodesta 1998 ja se on loistavaa, kun ei aina tarvitse niitä suosikkejaan etsiä. Hyviä löytöjä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!