maanantai 3. tammikuuta 2011

Mango-chocolatecake with a hint of chili

Apukokin viimeisen lomapäivän kunniaksi halusin tehdä vielä jotain herkkua. Ja mikäpäs sen parempi päätös lomalle kuin syntisen herkullinen suklaa-chilitorttu! Ohjeen pohjana toimi Pirkan chilillä terästetty mango-suklaatorttu. Lopputulos oli hyvin mutakakkumainen, sisältä kostea ja päältä rapea. Mangona tässä tortussa ovat päälle laitettavat mangokuutiot. Ohjeessa neuvottiin laittamaan 1 teelusikallinen chilitahnaa, minä laitoin kaksi ja silti olisi tulisuus voinut potkia enemmänkin.

125 g leivontamargariinia tai voita
125 g taloussuklaata
2 tl chilitahnaa
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Tarjoiluun:
mangokuutioita
vaniljajäätelöä

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Sulata voi ja suklaa varovasti vesihauteessa. Lisää seokseen chilitahna ja siirrä astia sivuun. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi, sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa uunin alatasolla 18-20 minuuttia. Kakku painuu kasaan uunista pois otettaessa ja sen on tarkoitus jäädä sisältä kosteaksi.

Anna tortun jäähtyä ennenkuin siirrät tarjoiluastiaan. Nostele mangokuutioit tortun päälle, tarjoile vaniljajäätelön kera. Tämä leivonnainen suorastaan sulaa suuhun.

.. Hyvää Uutta Vuotta 2011! :)

1 kommentti:

  1. Ooooh, täähän on ihan niinku mulle tehty! Varmasti tosi namia! <3

    Ja hyvää uutta vuotta sinullekin! ^^

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!