tiistai 25. tammikuuta 2011

Marmoroidut suklaa-aprikoosipalat

Pirkan ohjeen mukaan sovellettua makeaa piirakkaa.

Pohja

100 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaurahiutaleita

Kuorrutus

1 tlk (420g) aprikooseja
1 dl appelsiinimarmeladia
130 g valkosuklaata (yksi Pandan Hurmaava valkoinen-suklaalevy)
8 palaa taloussuklaata
hasselpähkinärouhetta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos kaurahiutaleiden kanssa vaahtoon. Voitele ja korppujauhoja suorakaiteen muotoinen vuoka, koko n. 30cmx20cm. Levitä taikina vuokaan. Taikina on tahmeaa ja levittyy huonohkosti, mutta riittää kyllä em. vuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Pohjalevyn jäähtyessä valmista kuorrute. Soseuta valutetut aprikoosit ja sekoita joukkoon marmeladi. Sulata suklaat eri kulhoissa, joko vesihauteessa tai mikrossa pieniä aikoja kerrallaan välillä sekoitellen. Levitä aprikoosiseos pohjalevylle. Valuta valkosuklaa ja taloussuklaa aprikoosiseoksen päälle. Levitä suklaa lusikalla jolloin syntyy marmorimaisia kuvioita. Ripottele pähkinärouhe suklaan päälle. Anna suklaan hieman kovettua ja paloittele torttu. Suklaa-aprikoosipalat ovat parhaimmillaan samana päivänä, kun suklaa ei ole vielä liiaksi kovettunut.

3 kommenttia:

  1. Juurikin yksi päivä mietin, että mitä tekisi tuolle aprikoositölkille tuolla kaapissa... Voiskohan tuon appelsiinimarmeladin skipata, ku se maistuu mulle vaan paahtoleivällä? Se on tietty rakennekysymys tässä, mut voihan sen vaihtaa aprikoosimarmeladiin. Kivasti oot onnistunu marmoroinnissa!

    VastaaPoista
  2. Bessie, olikin tosi makeaa mutta urheasti söin kolme palaa :D

    Katjuzqa, kyllä varmasti voi appelsiinimarmeladin korvata vaikka juurikin aprikoosimarmeladilla. Ei kylläkään kovin vahvasti maistu toi appelsiini, että sopi ihan kivasti siihen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!