perjantai 22. huhtikuuta 2011

Aurinkokuivattu tomaatti-sämpylät

Itsetehdyt tuoreet sämpylät ovat helppoja ja eihän tuoreen leivän tuntua voita mikään. Mikäli sämpylöitä jää yli, kannattaa ne pakastaa tuoreena ja sulattaessa ovat taas kuin juuri uunista tulleita.

Olen alkanut käyttää joululahjaksi saamaani monitoimikonetta taikinoiden tekoon (ja sitä myötä muuttunut vähäsen hienohelmaksi, en enää mielelläni työnnä käsiäni taikinaan kun kone hoitaa taikinan vaivaamisen!) jolloin esim. jauhojen tarkkaa määrää on vaikea arvioida. Lisäilen jauhoja silmämääräisesti kunnes taikina näyttää sopivalta. Nesteenä 5 dl vettä, 1 pussi kuivahiivaa, makua antamassa n. 10 aurinkokuivattua tomaattia. Lopuksi lorautin taikinaan n. 0,5 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kohonneet sämpylät voitelin vedellä ja ripottelin päälle pellavan- ja seesaminsiemeniä.

1 kommentti:

  1. Heippa! Houkuttelevia reseptejä sinunkin blogissasi. Tulen taatusti uudelleen! :)

    Vastaleivottuja sämpylöitä ei kyllä voita mikään. Tein kerran tämäntapaisia, mutta lisäsin vielä oliivisiivuja mukaan. Kannatta kokeilla, nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!