sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Amerikkalainen appelsiinijuustokakku


Hyvää syntymäpäivää minulle! Tänä vuonna halusin pitkällisten pohdintojen jälkeen synttärikakukseni juustokakun, kas tässä ensimmäinen tekemäni uunissa paistettu juustokakku (ohje Yhteishyvä). Kakku oli mehevä ja raikkaasti appelsiininen. Tein kakun hieman 24 cm irtopohjavuokaa pienempään vuokaan, jolloin kakku sai lisää korkeutta. Juhlissa tarjolla oli myös tulisia kinkkuveneitä sekä Pauligin Makupari-kilpailuunkin osallistuneita aprikoosi-suklaakakkusia. Vielä on aikaa äänestää!

Kiitos ystäville jotka teitte tämänkin vuoden synttäreistä ikimuistoiset :)

Pohja 

150 g margariinia 
3 rkl sokeria 
1 kananmuna 
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa 
150 g ranskankermaa 
3 kananmunaa 
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
2 rkl perunajauhoja
 
Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina (kaulin taikinan leivinpaperin päällä levyksi ja nostin vuoan päälle) ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

  Kakun keskelle avautui Grand Canyon!

6 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Mulla on tänään synttärit, mutta oman kakkuni tein pari päivää sitten ja se oli karpalo-valkosuklaakakku. Yhteishyvässä on ollut myös mustikkajuustokakku, tuollainen uunikakku, ja sekin on hyvää!

    VastaaPoista
  2. Oo! Onpas upea juustokakku! Minä olen tehnyt kerran uunissa paistettavaa juustokakkua, noin vuosi sitten. Olisi ehkä jo aika uusia tuo ihastuttava makuelämys..

    VastaaPoista
  3. Voin tosiaan suositella tätä kakkua :) Ehkä sitruunaisellakin tuorejuustolla voisi onnistua? Nyt kun vertailee paistettua ja hyydytettyä juustokakkua, taidan olla enemmän kallellaan paistetun suuntaan :)

    VastaaPoista
  4. Hylläpä näyttää herkulliselta, hyvin on onnistunu.Onnittelut kakun tekijälle.

    VastaaPoista
  5. Hyvin onnistui sinulta myös tämäkin kakku ja mikä parasta niin se kaikki syötiin sun synttäreiden aikana. :)

    VastaaPoista
  6. Jone, osui ja upposi liiankin hyvin tämä kaakku ;) Blogger on jostain syystä viime aikoina pimittänyt kuvia, nyt ei näy sun pikkukuva? Mun piti jauhelihakastikepostauksesta poistaa kuva ja lisätä uudelleen että alkoi näkymään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!