perjantai 2. joulukuuta 2011

Joulupiparit


Tänä vuonna päätin tekaista piparitaikinan itse, siirappiakin kun tuli kaalilaatikkoa varten ostettua. Yllätyin miten helppoa (ja hauskaa!) sen teko oli. Oikaisin tosin vähän käyttämällä valmista piparkakkumausteseosta, en laittanut erikseen perinteisiä piparkakkumausteita inkivääriä, pomeranssia ja neilikkaa. Kardemummaa kyllä lisäsin.

1 dl siirappia
1 dl sokeria
0,5 pussia piparkakkumaustetta (koko pussi n. 18 gr)

1 tl kardemummaa
125 g margariinia
1 muna
4,5-5 dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa

Kiehauta siirappi, sokeri, piparkakkumauste ja kardemumma. Sulata joukkoon margariini. Jäähdytä seos. Sekoita siirappiseokseen ensin muna, sitten vehnäjauhot ja sooda. Laita taikina jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä pipareiksi. Paista 200 asteessa n. 5-7 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Aika reilusti piparkakkumaustetta. Miul on varmaa puolet isomman taikinan tekevä ohje ja siihe tulee 2,5tl piparkakkumaustetta. -Marjo-

    VastaaPoista
  2. Jos piparkakkumaustepussin koko on 18g, koko sisältö ei kovin montaa lusikallista ole ja tällöin maustetta tulee siis 9 grammaa. Yleensä maustepussien sisältö ei kovin suuri ole.

    VastaaPoista
  3. No eih...miulle jäi edelleen sitä maustetta pussiin vaikka pussi on jo viime vuonna ostettu ja sitä myös käytetty. Se vaan kuulosti paljolta, tollee että puol pussia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!