maanantai 16. tammikuuta 2012

Kaalipata


Kaaliruoat ovat hyviä, ja helppoja ja halpoja. Tämän ohjeen löysin Mimmin keittiöstä, jossa pataa hauduteltiin 20 + 60 minuuttia. Nälkäisenä tunti oli täysin mahdottomuus odottaa, joten kävimme padan kimppuun jo 20 minuuttia ennen munakellon pirahdusta. Täysin sopivaa syötäväksi.

n. kilo valkokaalia
1 sipuli
3 porkkanaa
3-4 dl vettä
400 g naudan jauhelihaa
1 prk tomaattipyrettä
loraus soijakastiketta
1 lihaliemikuutio (laitoin kasviskuution)
suolaa
meiramia
mustapippuria
2 rkl siirappia

Kuumenna vesi kattialassa kiehuvaksi. Lisää hienonnettu kaali ja paloitellut porkkanat. Laita veteen myös mausteet ja anna kaalin hautua kannen alla n. 20 minuuttia. Sekoita välillä. Ruskista sillä välin jauheliha ja hienonnettu sipuli ja lisää ne kaalin sekaan. Hauduta pataa vähintään 40 minuuttia ja tarkista maku.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Tätä tehen tänään, tuossa pöydällä odottaa 4kg kaali:)Oli tarkoitus keittää keitto, mutta siitä tulee patakin. Kaaliruuat on niin hyviä. Mukavaa päivää sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!