sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Omena-pähkinämuffinsit


Löysin tämän muffinsien ohjeen Koti- ja keittiö- lehden ruokasivuilta ja muokkasin mieleisekseni. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli 2,5 dl sokeria jota vähensin reilusti ja laitoin vain yhden desin. Mysli muuttui pähkinöiksi ja tuoreesta omenasta halusin meheviä sattumia leivonnaisiin. Ihanan omenapiirakkamaisia muffinseja!

12 muffinsia

100 g voita tai juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mysliä (tämä oli aika turha, voi jättää poiskin)
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 prk omenasosetta (laitoin omena-päärynäsosetta mitä kaupasta sattui löytymään)
3/4 dl maitoa
1 omena
1 dl pähkinärouhetta (laitoin hassel- ja pekaanipähkinöitä)

Sekoita pehmeä voi tai margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeri-munaseokseen. Lisää omenasose, pähkinät, kuutioitu omena ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinsipellin koloihin joko muffinsivuokiin tai voit laittaa leivinpaperinpalat kolosiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!