lauantai 5. tammikuuta 2013

Luumukakku


Jouluna söimme tätä ihanaa hyydytettyä luumukakkua, jonka ohje on Kaikkien aikojen joulu-lehdestä. Pidän kovasti luumusta ja tämä kakku oli huippuherkkua! Plussaa ja erityismaininta myös tuorejuustottomuudesta. Suluissa tekemäni muutokset.

Pohja

150 g piparkakkuja
40 g voita (leivontamargariinia)

Täyte

1 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria (0,25 dl)
2 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
0,5 tl kanelia
reilu puoli purkkia luumumarmeladia
2 omenaa (1)
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä

Koristeeksi

suklaarusinoita
suklaata

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin. Sekoita kulhossa rahka, sokerit, kaneli ja luumumarmeladi. Raasta kuoritut omenat ja lisää seokseen. Vaahdota kuohukerma ja lisää varovasti muiden ainesten joukkoon. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaarusinoilla ja suklaalastuilla.


2 kommenttia:

  1. Itse pidän juuri näistä hyydytettävistä rahkakakuista enemmän, kuin tuorejuustokakuista. Varmasti hyvää, rakastan nimittäin luumurahkaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvää, mäkin pidän kovasti luumusta kaikessa muodossa. Sen ehkä voikin päätellä mun nimimerkistä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!