keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Välipalacookiet


Patalinnun blogista bongasin nämä terveysvaikutteiset cookiet. Minua houkuttaa aina edes yrittää tehdä tunnetuista herkuista astetta terveellisempiä, joten nämä päätyivät ehdottomasti kokeiluun myös meidän keittiössä. Maksimoidakseni keksien terveellisyyden jätin valkosuklaan pois (vaikka sitä kaapissa olisi ollutkin, myönnettäköön) joka tietysti vaikutti keksien makuun mutta kyllä nämä silti syötyä tulivat. Ilman mitään muttia.

Pähkinä-rusinakauracookiet, 9 kpl

1 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
½-3/4 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
pieni (prinsessa-)rasia rusinoita
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
½ dl sokeria
 
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe yhteen. Sekoita öljy, kananmuna ja sokeri keskenään. Yhdistä kaikki ainekset ja nostele kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperoidulle pellille, tai muotoile cookiet taikinasta käsin sillä taikina on melko murenevaa. Paista 175C asteessa n.12 min kunnes cookiet ovat kauniin kullanruskeita.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä namilta! Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa tosi kivalta ohjeelta myös näin ilman valkosuklaata. Täytyy kokeilla joku kerta, äitini rakastaa tällaisia keksejä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi ja Melody! Uunituoreina, vähän jäähtyneinä nämä keksit ovat parhaimmillan :) seuraavana päivänä syötynä maitolasillinen kaveriksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!