perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tikka Masala


Tämä intialaisen keittiön herkkuruoka on ensimmäisiä aterioita joilla hurmasin Apukokin. Viitisen vuotta sitten Kuopiossa ei ollut itämaista ruokaa tarjoavia ravintoloita (nyt toriremontin myötä taitaa peräti jopa pari sellaista löytyä). Kuva ei kuitenkaan ole vuodelta 2008 vaan tältä keväältä.

Tikka Masala (suoraan v.-08 kokkikirjastani)

tuoretta inkivääriä
sipulia
valkosipulia
kanaa suikaleina
tuoretta chiliä
paseerattua tomaattia
bulgarian ruokajogurttia
suolaa
mustapippuria
jasmiiniriisiä
naan-leipää
tuoretta basilikaa

Paista kanat, laita sivuun. Kuullota silputut sipulit ja inkivääri, lisää mausteet. Lisää paseerattu tomaatti, soseuta sauvasekoittimella. Lisää jogurtti ja kanat. Sekaan silputtua basilikaa. Tarjoa naan-leivän ja jasmiiniriisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kirjoittaa ohje talteen ja kokeilla, vaikka oman Apukokokkini olenkin jo hurmannut 4 ½ vuotta sitten.. Tämä tulee kyllä olemaan hänelle mieleinen ruoka! Parvekkeemme chilisato alkaa kypsymään, joten käyttöön vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, omat chilit! Meillä kasvaa luonnon puolesta metsämansikoita ja yrttiruukussa salviaa, oreganoa ja timjamia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!