sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Banaanimuffinsit


Työkaverini kävi kylässä ja vierailua varten pyöräytin maidottomat banaanimuffinsit. Olivatkin oikein meheviä ja banaanisia. Ohjeen löysin Simply Deliciuos-blogista, jossa muffinsien päälle oli tehty vielä ihanan rapea kuorrutus kaurahiutaleista. Jätin sen kuitenkin pois että muffinsit säilyivät maidottomina. Alkuperäisen ohjeen määriä muutin hieman, ja vaikka vähensin kaurahiutaleiden määrää, olisi muffinseja tullut reippaasti yli 12. Niin, olisi tullut. Joku söi ylijääneen taikinan.

3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 dl isoja kaurahiutaleita
2 banaania
1 dl sokeria
1 kananmuna
¾ dl öljyä
1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja muussaa banaanit. Vatkaa banaani, sokeri, voi, öljy ja vanilja-aromi kevyesti sekaisin vatkaimella. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti esimerkiksi puulusikalla. Varo sekoittamasta liikaa, riitäät, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Jaa taikina muffinssipellin koloihin paperisiin vuokiin. Paista n. 15 minuuttia kunnes muffinsit näyttävät kypsiltä.


6 kommenttia:

  1. Rakastan kaikkia banaaniohjeita, joten kiitos vinkistä. Täytyy kyllä kokeilla näitäkin.;)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen oloinen resepti! Käytitkö ohjeen mukaisia isoja kaurahiutaleita vai taviksia? Ostin isoja itse joskus uunipuuroa varten, mutta en tykännyt niistä kuorista joukossa... Onko siis hihassa jotain niksiä, millä isoista hiutaleista saisi "suukelpoisia" ilman kuorien nyppimistä etukäteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytin ihan tavallisia kaurahiutaleita. Just tällä viikolla silmäilin kaupassa isoja kaurahiutaleita sisältävää pussia, mutten tullut ostaneeksi koska tavallisillakin pärjää :)

      Poista
  3. Banaanimuffinsseja on tullut itsekin tehtyä ja aivan ihania ovat! Nämäkin näyttävät herkullisilta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!