tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sitruunakuorrutettu lohi


Arlan ohjeella tehty lohi sitruunakuorrutuksella oli makoisaa. Ohjeen mukaan lohi olisi pitänyt grillata. Koska ostimme kalan kalatiskistä perjantaina ja sitä syötiin vasta sunnuntaina, ja kalatiskin myyjän ohjeen mukaan kala tulisi kypsentää viimeistään ostopäivää seuraavana päivänä, päätimme paistaa lohen uunissa lauantaina ja sunnuntaina kuumensimme sen grillissä. Juuri ennen syöntiä laitoin sen päälle myös sitruunakuorrutteen.

Sitruunakuorrutettu uuni/grillilohi

600 g lohifileetä nahkoineen
2 rkl huoneenlämpöistä voita
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl dijon-sinappia
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kypsennä lohi joko uunissa tai grillissä ja levitä sitruunakuorrute vastapaistetun lohen päälle.


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta toi kuorrute, menee testaukseen ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit kokeiltavaa! Sitruuna sopii kyllä ihanasti lohen kanssa. Parasta oli dijon-sinappi, se on niin hyvää.

      Poista

Kiitos kommentistasi!