tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vesimeloni-fetasalaatti ja kotona grillattua


.. on ehdottomasti grilliruoan paras kaveri! Vesimeloni ja kurkku, ihanan raikasta, salaattijuusto, ihanan suolaista. Mietin bloggaanko näin yksinkertaisen ohjeen mutta kun tämä nyt vaan on niin hyvää.

vesimelonia
kurkkua
fetajuustoa (salaattijuustokuutioita)
persiljaa

Tänä kesänä on grillattu..


Vesimeloni-fetasalaattia syötiin possun grilliribsien kanssa. Valmistin niitä ensimmäistä kertaa ja luotin lihatiskin myyjän ohjeeseen. Ennen ostopäivää muilla ruokaostoksilla käydessäni kyselin alustavasti ribsien valmistusmenetelmistä. Myyjä sanoi että ribsejä on hyvä esipaistaa uunissa ja grillissä niihin otetaan vain väri. Lihoja ostaessamme vastassa oli eri myyjä joka sanoi että ei niitä mitään uunissa tarvitse paistaa ensin, suoraan grilliin vaan, 6-10 minuuttia per puoli. Jälkimmäisellä ohjeella mentiin. Kyllähän niistä ribseistä kypsiä tuli, mutta etukäteiskuvitelmani ribseistä eli "liha suorastaan sulaa irti luista" ei kyllä toteutunut. Ribsien kilohinta kyllä oli sen verran huokea että on varaa kokeilla uudestaankin, ehdottomasti uunin kautta.


Apukokin suursuosikki eli naudan ulkofilepihvit valmistuivat myös kivasti grillissä. Kypsyys juuri ihanteellinen medium+. Herkkusienet sinihomejuustolla, ah! Pekoni on mielestäni vähän turha sienien ympärillä, enkä niin kovasti pekonia muutenkaan fanita.


Naudan pihvien kanssa söimme grillijuustosalaattia. Suolaiset juustot käy aivan älyttömän hyvin raikkaisiin salaatteihin!

4 kommenttia:

 1. Me ollaan tehty ribsejä 2 kertaa tänä kesänä (ensikertalaisia mekin tänä vuonna). Nuo molemmat kuvaamasi keinot ovat vähän poikkeavia siitä, mitä me saatiin neuvoja, ribseille lienee yhtä monta valmistusohjetta, kun on kokkejakin.
  Me kokeiltiin ribsejä keittämällä liha ensin kypsäksi (n. 45 min) ja sitten grilliin. Lihan sively jollain marinadilla oli asian ydin, näin liha ei pääse liikaa kuivumaan.
  Ehdottomasti paras lopputulos, sellainen liha lähes sulaa luusta saatiin, kun grillattiin kaasugrillissä lihoja useampi tunti, säännöllisesti lihoja käännellen ja marinadilla sivellen. Nam nam nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin torstaina ribsejä uudestaan ja tällä kertaa käytin ne uunin kautta. Olivat 1,5 tuntia vajaa 200 asteessa ja vielä puolisen tuntia (tai enemmänkin) lisää kun olin sammuttanut uunin. Grillissä väri ja avot. Oli hyvää mutta jestas miten suolaista! Ostin taas valmiiksi marinoituja ja ei kyllä oltu suolaa siinä säästelty. Lihan keittäminen tuntuu ajatuksena vähän vieraalta mutta varmasti silläkin menetelmällä tulee mehevä lopputulos :)

   Poista
 2. Me ostetaan aina maustamatomia ja keitellään kanssa ensin laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä 45 min. sen jälkeen sivelee barbeque-kastikkeella ja grillissä ei tarvitse enää kauaa grillata, jokunen minuutti riittää. Kääntäessä vaan sivelee aina kastikkeella. Grillissä ei ole enää tarkoitus lihaa kypsentää, vaan grilli antaa hyvän pinnan. Kannattaa varoa, ettei polta ribsejä. Tällä reseptillä ollaan tehty useamman vuoden ja saatu paljon kehuja muiltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi kesänä voisin kokeilla keittämistäkin! Kiitos ohjeesta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!