perjantai 30. elokuuta 2013

Feta-paprikapiirakka



Minusta on kiva tehdä yhdestä ruoka-aineesta useampi ateria. Kuutiollisesta fetajuustoa tuli ensin munakoiso-fetaviipaleita ja loput laitoin suolaiseen piirakkaan. Mukavan värikäs ja maukas iltapala! Pohjana taas vanha tuttu hyväksi havaittu miten vaan-muokattava moniviljainen pohjaohje.

Pohja

1 dl tattarihiutaleita
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

150 g fetajuustoa
1 pss pakastepaprikasuikaleita
1 punasipuli
ripaus suolaa
mustapippuria
tuoreta oreganoa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 munaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele jauhon avulla piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Leikkaa sipuli ohuenohuiksi viipaleiksi. Murustele feta. Sekoita sipuli, feta, paprikasuikaleet ja mausteet kulhossa sekaisin ja kaada pohjalle. Yhdistä kerma ja maito, riko munat joukkoon ja vatkaa rakenne rikki. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Pidän fetan ja paprikan mausta.:) Kaunis piirakka on.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!