lauantai 24. elokuuta 2013

Ohratäytteiset tomaatit


Näitä mehukkaita tomaatteja tarjosin grilliribsien kanssa. Muuten, toinen yritys ribsien kanssa oli napakymppi, esikypsytys uunissa teki kylkipaloista mehukkaita ja grillissä otettiin vain väriä pintaan. Tosin turvauduin tälläkin kertaa kaupan jo valmiiksi marinoimiin kylkipaloihin ja ne olivat niin suolaisia että huh huh. Noh, palautetta lähti. Tomaattien ohje Yhteishyvä.

2 annosta eli 4 ohra-pähkinätäytteistä tomaattia

4 isoa tomaattia
1 valkosipulinkynsi (laitoin 2)
1 rkl oliiviöljyä
1 dl täysjyväohraa
0,5 tl paprikajauhetta (laitoin 1 tl savupaprikajauhetta)
1,5 dl kasvislientä (laitoin ohraa enemmän kuin 1 dl joten nestettäkin laitoin enemmän)
3 rkl cashewpähkinöitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 dl juustoraastetta

Leikkaa tomaateista lakit ja koverra sisus lusikalla kulhoon. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää ohraryynit, tomaattien sisus, paprikajauhe ja kasvisliemi. Kypsennä noin 8 minuuttia kunnes ohra on kypsynyt (mikähän ohra kypsyy noin nopeasti, käytin esikypsytettyjä ohrasuurimoita ja niiden keittoaika on 20 minuuttia). Mausta seos karkeaksi rouhituilla pähkinöillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja juustoraaste. Täytä tomaatit seoksella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 Kuvausmiljöö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!