maanantai 5. elokuuta 2013

Vadelmapiirakka


Pakastimessa pyöri puolisen pussia ulkomaisia pakastevadelmia enkä oikein keksinyt niille käyttöä, joten tekaisin sitten tällaisen piirakan. Samaa pohjaa olen käyttänyt aiemmin myös raparperipiirakassa sekä mansikka-raparperipiirakassa.

pari desiä vadelmia
2 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
2,5 dl sämpyläjauhoja (tai muita jauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

Sekoita keskenään maito ja rasva, sekä toisessa kulhossa  jauhot, leivinjauhe, sokeri ja mausteet. Yhdistä kuivat aineet maito-rasva-seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle vadelmat ja paista 200 asteessa 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!