sunnuntai 11. elokuuta 2013

Wilhelmiinat


Kävimme Etelä-Suomessa moikkaamassa sukua ja ystäviä. Leivoin viemisiksi Wilhelmiinoja, olivatkin tosi hyviä! Ihanan rapeita ja makeita. Leikatessani pikkuleipiä paloiksi katosivat päätypalat sitä mukaa parempiin suihin maitolasillisen ollessa sopivasti pöydällä.. Googlettelin ohjeita ja monesta paikasta löytyi sama ohje. Tein taikinaa puolitoistakertaisen määrän ja vein pikkuleipiä pussillisen naapuriinkin.

n. 40 Wilhelmiina-pikkuleipää

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja pyöräytä taikina murumaiseksi. Muotoile keksitaikinasta n. 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Paista tankoja 175 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.

2 kommenttia:

  1. Wilhelmiinat ovat ehkä parhaimpia keksejä joita tiedän. Ja niitä voisi syödä vaikka kuinka monta kylmän maidon kera...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä niin hyviä! Pikkuleipiä tulee tehtyä tosi harvoin, melkoinen herkkusuu kun olen niin söisin kyllä aivan liikaa kerralla :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!