keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Omenainen lihamureke


Syksyn saapuessa keittiö on suosikkipaikkani kotona. Kokkailu- ja leivontavimma vaivaa oikein kunnolla! Sen huomaa myös kameraan kertyneistä ruokakuvista, ja valitettavasti myös muistiin kirjoittamattomien reseptien puutteesta.. Tässäpä yksi sellainen. Muistan lörpötelleeni kaverini kanssa puhelimessa samalla kun tein tämän mureketaikinan. Kirjoitinko ohjeen ylös? No en. Arvailenko mitä siihen suurin piirtein laitoin? No kyllä.

Omena-jauhelihamureke

800 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 isoa omenaa
2 munaa
1 dl ruokakermaa (voi laittaa kaksikin mutta avatussa purkissa sattui olemaan yksi desi)
1 dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
timjamia

Hienonna sipuli ja raasta omenat. Korppujauhot ja ruokakerman voi ensin turvottaa kulhossa, mutta minä laitoin kaikki ainekset samaan aikaan kulhoon ja muovasin taikinan käsillä sekaisin. Nosta taikina uunivuokaan ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!