sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Rocky Road


No olihan se jo aikakin kokeilla tätä mainetta niittänyttä makeaa herkkua. Ja kyllä se oli makeaa, mutta myös herkkua! Käytin maitosuklaata ja vaikka pidänkin enemmän tummasta suklaasta, ei Fazerin sininen koskaan pahasta ole. Höysteiden määriä en mitannut, pieniä kourallisia, oletan.

1 levy maitosuklaata
cashewpähkinöitä
chilipähkinöitä
kuivattuja karpaloita
vaahtokarkkeja

Sulata suklaa. Leikkaa suuret vaahtokarkit paloiksi, rouhi pähkinät reiluksi rouheeksi. Sekoita pähkinät, karpalot ja vaahtokarkit suklaaseen ja levitä seos leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkkipaloja. Anna jähmettyä jääkaapissa, paloittele ja tarjoile. Itsellesi. Ja muillekin jos raaskit.

6 kommenttia:

  1. Ihana herkku ja täydellinen lahjaidea. Rocky Roadia on hauska tehdäkin, kun voi vaan soveltaa teemalla "mitä kaapista löytyy".:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs onkin kiva lahjaidea! Suklaa tosin kannattanee temperoida ettei se ala sulaa jos lahjaa säilyttää huoneenlämmössä.

      Poista
  2. Nuo chilipähkinät pitää kyllä testata :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä olisi voinut olla enemmänkin, nyt jos tekisin niin jättäisin cashew-pähkinät pois ja laittaisin niidenkin tilalle chilipähkinöitä :)

      Poista
  3. Koskakohan saisi aikaiseksi kokeilla tätä herkkua. Etenkin kun Fazerilta ei tunnu enää saavan lempisuklaatani, joka sisältää pähkinöitä ja rusinoita. Hyvä syy siis tehdä itse tälläinen omanlainen suklaasekoitus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se suklaa ei koskaan kuulunut lemppareihini mutta rocky road maistuu kyllä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!