perjantai 11. lokakuuta 2013

Kinkku-tuorejuustopalat


Nämä suolapalat tein kaverini lapsen 1 vuotisjuhliin. Hyydytetyt suolaiset leivonnaiset ovat helppoja ja moderneja tarjottavia. Alkuperäinen ohje Pirkan lohi-tuorejuustopalat, ja ohjeen mukaan siitä tulee 32 palaa. Saisivat kyllä olla ihan pikkuruisia suupaloja jotta niin monta saisi. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja alla oleva on kuten minä sen tein, sain n. 24 palaa.

500 g saaristolaisleipää
200 g margariinia
3 liivatelehteä
2 rkl maitoa
250 g savukinkkua hienonnettuna
400 g pippurituorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele pohjaseos tiiviiksi kahteen n. 30 x 20 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai tarjottimelle. Nosta pohja kylmään kovettumaan. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Sekoita savukinkku, tuorejuustot ja persilja keskenään. Kuumenna maito tai vesitilkka kattilassa tai mikrossa. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet nestetilkkaan. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa kinkkulevyt pieniksi suupaloiksi. Koristele persiljalla ja kinkulla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!