perjantai 15. marraskuuta 2013

Dominojuustokakku



Kyllä leipominen on kivaa ja herkullista puuhaa! Viime aikoina olen innostunut leipomaan yhtä ja toista, mutta onneksi olen keksinyt puolittaa ohjeet, jos syöjinä olemme vain minä ja Apukokki. Ei sillä etteikö tätä kakkua olisi kokonainenkin saatu syötyä, ja syöjiä oli läsnä kolme.. melkoista herkkua.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g leivontamargariinia
1,5 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
3 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinimehua
14 kpl Domino-keksejä

Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.

Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon. Leikkaa keksit neljään osaan. Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna domino-juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota domino-juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tummalla suklaalla.

4 kommenttia:

  1. Testaukseen menee!!
    Dominot on niin hyviä murusrteltuna esim. vaniljapehmiksen kanssa. Tämänkin on pakko olla hyvää!! :)

    VastaaPoista
  2. Oi yam! Näyttääpä hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä ihan mieletön herkku! En ole siis vielä kokeillut, olen vaan kuolannut yhtä dominojuustokakkua lehdestä varmaan vuoden, heh.:D

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulosta aivan yli-ihanalta! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!