lauantai 1. maaliskuuta 2014

Suklaa-banaanikeikauskakku


Tämän ohjeen keksijä on Hanna, joka tuli tutuksi Koko Suomi leipoo-ohjelmasta. Sittemmin keikauskakun on pyöräyttänyt yksi jos toinenkin kotileipoja, kuten Vispilävintiön temmellyskentän Sini herkullisessa postauksessaan, ja myös minä! Kakku koostuu herkullisista aineksista; banaanista, suklaasta, voista ja sokerista.. ja myös tulos on kerrassaan herkullinen! Erityisesti makeat herkut ovat minun makuuni ja santsaan niitä mielelläni, mutta tätä mehevää herkkukakkua olisi riittänyt yksi pala. Toki santsasin tietysti. Hanna käytti alkuperäisessä ohjeessaan suurempaa vuokaa kuin mikä minulla oli käytössäni, joten vähensin ainesten määrää sopivasti. Kakun päälle olisi voinut tehdä kermasta ja sokerista kinuskikastikkeen, mutta muutenkin niin makea kakku ei mielestäni sitä kaivannut. En myöskään ripotellut pähkinöitä koristeeksi, koska en pähkinöistä niin välitä. Alla ohje alkuperäisen. Tätä kakkua suosittelen kokeilemaan!

Banaani-suklaakeikauskakku (12x30 cm vuokaan)

50g voita
¾ dl sokeria
n. 5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja lisää sokeri, kaada vuoan pohjalle. Viipaloi banaanit viistottain ja aseta vuokaan. Purista hieman sitruunamehua banaanien päälle. Voit myös sipaista sitruunaa banaanien leikkuupintaan.

Pohja
 
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaata)

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieneksi ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle. Paista 175 asteessa, noin 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen kumoamista.

Koristeeksi
 
1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl suolapähkinöitä

Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele kakun pinnalle.
 

6 kommenttia:

  1. Hyvin kaunis, puhdas ja tyylikäs kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Jos päälle tekee kastikkeen, tulee ulkonäöstä vähän rustiikkisempi.

      Poista
  2. Tää vaikuttaa kyllä niin herkulta, et pakko kokeilla itsekin! :-) NAM!

    VastaaPoista
  3. Meillä asuu taloudessa yksi banaanikakkujen suuri ystävä, joten mun varmaan täytyy tehdä tätä. Kaunis kakku!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!