perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kylmäsavulohipiirakka


Maaliskuun sairasteluiden lomassa yritimme kovasti juhlistaa Apukokin syntymäpäivää. Muut kahvittelut peruuntuivat, mutta Apukokin vanhemmat kävivät paakelsseilla. Tarjolla oli kylmäsavulohipiirakkaa, seeprapaloja sekä sitruunatäytekakkua. Sitruunatäytekakku oli ensimmäinen yritykseni päällystää koko kakku sokerimassalla.. eikä kovin onnistunut sellainen. Oikeastaan vikaan ei menty missään muussa kuin siinä, että en ottanut netin vinkeistä vaarin ja päällystänyt kakkua voikreemillä ennen sokerimassan laittamista. Että note to self vaan, jos täytteessä on liivatetta, se kyllä sulattaa sokerimassaa. Ja se voikreemi (tai joku muu tarkoitukseen sopiva) kannattaa levittää kakun pinnalle, jos haluaa saada sokerimassan tasaisesti kakun päälle. Levitin kyllä lemon curdia kakun pintaan mutta se oli liian löysää ja kakun täyte joutui osin kosketukseen sokerimassan kanssa. Mutta kaikenkaikkiaan olin kakkuun ihan tyytyväinen, ja ennen kaikkea se oli hyvää! Täytteeksi laitoin lemon curdia ja sitruuna-sekä vaniljamoussea. Kuitenkaan äsken mainituista syistä johtuen ei kuvaa kakusta blogistani löydy.

Aiheeseen, käytin tässä kylmäsavulohipiirakassa poikkeuksellisesti Kinuskikissan pohjan ohjetta oman terveysvaikutteisen kuitupohjani sijaan. Kyllähän se lohipiirakka aina vaan on hyvää!

Kylmäsavulohipiirakka

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte

n. 200 g kylmäsavulohta
puolikas punainen paprika
pieni punasipuli
2 rkl kuivattua tilliä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
suolaa

Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna kylmäsavulohi, paprika ja punasipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hyvät oli tarjoilut ja tykkäsin kans siitä sitruunatäytekakusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Niin tykkäsin minäkin täytekakusta, no seuraavalla kerralla teen bloggauskelpoisen kakun :D

      Poista
  2. Kaunis ja herkullisen näköinen piirakka. Rakastan suolaisia piirakoita, eikä ohjeita ole kinä liikaa :D
    Kylmäsavulohesta en olekaan koskaan tehnyt piirakkaa... Pitääpä tuotakin kokeilla joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Lohipiirakat ovat suosikkejani, ei muissakaan vikaa ole :) kylmäsavulohi kypsyi tietysti uunissa täysin ja kylmäsavu-ominaisuus katosi, mutta mukavaa suolaisuutta se toi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!