lauantai 10. toukokuuta 2014

Ankanreisiä ja uunijuureksia kermakastikkeessa


Pääsiäisenä herkuttelimme ensimmäistä kertaa koskaan ankalla. Muuten ei ehkä olisi tullut kyseistä ruokaa kokeiltua, mutta mieheni sai työpaikaltaan herkullisen herkkulaatikon täynnä herkullisia herkkuja! Sieltä löytyi muun muassa jättisuuri säilypurkillinen ranskalaisia ankanreisiä. Purkkeja saanee myös hyvinvarustetuista ruokakaupoista n. 20 euron hintaan. Ensikertalaisena päätin noudattaa purkin kyljestä löytyvää ohjetta ja tarjosin ankanreidet lohkoperunoiden ja porkkanoiden kera. Kastikkeena ihan vaan pussista valmistettu kermakastike, hyvältä maistui sekin. Ankanliha oli valmiiksi kypsää purkista tullessaan ja muistutti koostumuseltaan pulled porkia, kuten myös maultaan. Hyvä ateria! Laitan tämän aterian kana-kategoriaan, veikkaan että heti ei tule uudelleen ankkaa valmistettua.

Ankanreisiä ja uunijuureksia kermakastikkeessa

1 säilyketölkillinen ankanreisiä
rosamunda-perunoita
porkkanoita
suolaa
mustapippuria

Lohko perunat ja kuoritut porkkanat, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta ankanreidet tölkistä ja kaavi niistä ylimääräinen rasva pois. Purkin tekstin mukaan ankanrasva on makoisaa kastikkeissa ja muiden ruokien paistamisessa ja se suositeltiin pakastettavaksi, näin tein. Laita ankanreidet perunoiden ja porkkanoiden päälle. Ripottele juuresten päälle suolaa ja pippuria, ankanreisille laitoin vain pippuria. Paista n. 200 asteessa kunnes juurekset ovat kypsiä, n. 45-60 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!