tiistai 20. toukokuuta 2014

Kaupunkiloma: Tampere


Edellisestä kaupunkilomasta onkin jo tovi aikaa. Kulunut kevät on ollut niin ohjelmapitoinen, että pitihän sille toukokuun ainoalle vapaalle viikonlopulle sopia myös jotain tekemistä! Siispä viime lauantaina, ah niin lämpimänä päivänä, helteet alkoivat juuri silloin, heräsin kukonlaulun aikaan ja lähdin klo 6.17 junalla Tampereelle. Matkaseuralaiseni, hyvä ystäväni, saapui paikalle Turusta. Tunnustettakoon, että tämä oli ensimmäinen kerta Tampereella sitten lapsuuden Särkänniemikäyntien. Tykästyimme välittömästi!Tunnustettakoon myös se, että matkasuunnitelmamme oli hyvin ruokapainotteinen.. Toki listalla oli myös kauppoja ynnämuutasensellaista, mutta onhan ruoka nyt matkailun tärkein osa. Piste! Ensimmäinen etappimme oli Kuparitalon vohvelikahvila. Nams nams vaan. Ystäväni söi savulohivohvelin ja minä savukinkkuvohvelin..

.. ja jälkiruoaksi ystäväni valitsi mansikkavohvelin ja minä omenavohvelin. Oma valintani ei pääse kuvassa oikeuksiinsa, sillä rapsakan mehevät omenapalat ovat paistetun vohvelin sisällä. Nam, muuta ei voi sanoa.


Citytourin lomassa pistäydyimme tietenkin munkkikahvilassa. Aamupäiväinen vohvelisetti oli niin täyttävä, että tyydyimme puolittamaan yhden munkin. Enemmänkin teki mieli kylmää juomaa, joka kokiksen muodossa nautittiin. Armoton munkkiraatimme totesi munkin "hyväksi perusmunkiksi", jäimme kaipaamaan pintaan enemmän rapeutta.


 

Päivän lämmin ruoka oli pizza. Kun suunnittelimme matkaa, totesimme molemmat että edellisestä ravintolassa syödystä pizzasta onkin jo aikaa! Valitsimme paljon kehuja saaneen pizzeria Napolin.  Jonoa oli kadulle asti. Ravintolan listalla on 100 erilaista pizzaa, mutta myös pastoja, salaatteja ja jälkiruokia. Ilmeisesti pizzamakumme on vuosien saatossa hioutunut varsin vaativaksi, sillä kumpikaan meistä ei ollut tyytyväinen pizzaansa. Adjektiivit kuiva ja ankea kuvasivat molempien pizzoja, ystäväni pizza oli mehevä vain keskeltä ja omassa pollo mexicanassani kanat olivat todella kuivia. Myös laadukkaampaan ananakseen tottuneena ananakset pizzaoissamme eivät ihastuttaneet. Kyllä ne pizzat kuitenkin nälkäänsä söi, ja päätimme yhteistuumin antaa pizzerialle uudenn mahdollisuuden seuraavalla kerralla.


Ei hotelli-iltaa ilman irtokarkkeja, se on varmaa!


Aamiainen, hotelliyöpymisen kohokohtia! Sokos Hotel Villan aamiainen oli melko perussettiä, kehuja ihanista uunituoreista leivistä (ciabatta ja saaristolaisleipä), miinusta puuttuneista croissanteista ja pekonista. Minun suosikkiaamiaisherkkuihini kuuluu luonnonjogurtti muroilla, myslillä ja mansikkahillolla.

Sunnuntaina ennen junan lähtöä tutustuimme jälleen kaupunkiin. Tampereella sattui olemaan käyntimme aikaan Rakas Tampere-teemaviikko, joka toi erilaisia tapahtumia ja tarjouksia kaupunkiin. Hämeenpuistossa oli ihastuttava Eurooppalainen ruokatori, ja ihastuttava oli myös Tallipihan miljöö pienine putiikkeineen. Me matkailijat tykästyimme Tampereeseen, ja siellä tulee varmasti käytyä toistekin!

6 kommenttia:

 1. Hauska lukea kommentteja kotikaupungista matkailijan näkökulmasta! :) Harmi, ettei Napoli vastannut odotuksia - itselleni se on THE pizzapaikka, ehkä osittain myös sen takia, että siellä on tullut käytyä ihan lapsesta saakka. Viime viikonloppu oli kyllä hyvä ajankohta käydä täällä Tampereella, sen verran paljon kaikkea tapahtumaa oli käynnissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, päätimme tosiaan antaa Napolille vielä toisen mahdollisuuden seuraavalla reissukerralla :) kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvä fiilis ja mieli Tampereesta!

   Poista
 2. Okei mun on aivan pakko päästä tonne vohvelikahvilaan joskus! Lohivohveli näyttää niin herkulta ja todennäköisesti itkisin epätoivon kyyneliä valinnanvaikeuden takia sen makean menun edessä ;)

  VastaaPoista
 3. "Tömistelin" tänne lukemaan, Olipas kivasti kerrottu! Tampereella on kaksi vohvelikahvilaa ja kumpainenkin on kyllä aivan mun suosikkeja! Tuli hurja vohvelihimo vain katsoessakin noita sun kuvia, saattaisi niitä ehkä kotonakin tehdä. Ehkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Kuparitalon vohvelikahvila oli enemmän meidän reittimme suunnilla, ja heidän nettisivuillaan oli selkeämmät menut :) vohvelirauta on meillä kotonakin.. pölyttyy kaapissa. Sen puhdistaminen on niin vihoviimeistä hommaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!