torstai 8. toukokuuta 2014

Maapähkinävoi-kaurakeksit


Jääkaappiin on unohtunut maapähkinävoipurkki jossa on vain jämät pohjalla. Melkein ne kaikki sain sopivasti käytettyä näihin kekseihin. Jos pidät maapähkinävoista, pidät myös näistä. Maapähkinävoi kuuluu minun kohdallani siihen ruokakategoriaan, jonka viehätystä en ymmärrä. Kuten myös hillosipulit. Resepti Kauhaa ja rakkautta-blogista.

Maapähkinävoi-kaurakeksit, pellillinen

1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi (onnistuu helpoiten yleiskoneella, mutta käy myös käsin). Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää sen jälkeen kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Ota taikinasta ruokalusikallisia ja pyörittele palloiksi. Asettele leivinpaperille. Paina haarukalla kevyesti jokaiseen taikinapalloon ristikkokuvio. Paista 175 asteessa n. 7-10 minuuttia, kunnes keksien pohja ja päällinen ovat kauniisti ruskistuneet. Jäähdytä ritilällä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!