tiistai 6. toukokuuta 2014

Parit polttaripurtavat


Girls (day and) night out! Huhtikuun lopussa juhlimme tyttöporukalla ystävämme polttareita. Sää suosi aivan ihanaisesti, menoa riitti koko päiväksi ja mikä parasta, tuleva rouva vaikutti olevan hyvin mielissään omasta päivästään! Aktiviteettien päätyttyä suuntasimme luonnon helmaan, järven äärelle mökkeilemään, ja minä leivoin sinne iltapurtavat. Kiitos tytöille mukavista riennoista!

Texmex-kanapiirakka, vuoka lasagnevuoan kokoinen

Pohja (Kinuskikissalta)

4 dl vehnäjauhoja
1,3 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
200 g margariinia tai voita
0,6 dl vettä

Täyte

n. 350 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 prk vahvaa salsakastiketta
1 punainen paprika
1 prk ananaspaloja
0,5 pss pakastemaissia
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
chilijauhetta
1 prk ranskankermaa
3 munaa
150 g juustoraastetta

Sekoita kulhossa pohjan jauhot ja suola. Nypi margariini joukkoon niin että seos on tasaisen murumaista. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka jääkaappiin. Ruskista broilerinsuikaleet ja lisää pannulle hienonnettu paprika. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulijauheella ja chilijauheella. Lisää pannulle myös ananaspalat ja maissi. Sekoita kulhossa salsa, ranskankerma ja munat. Lisää joukkoon kanaseos ja juustoraaste. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.


Makeat sitruunapalat, n. 15 palaa (ohje Pirkan ruokalehdestä)

120 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 prk kondensoitua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
2-3 rkl raastettua sitruunan kuorta

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kulhossa. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Päällystä n. 20x20 cm vuoka leivinpaperilla (käytin vähän kapeampaa ja pidempää vuokaa). Painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle. Sekoita kondensoitu maito, sitruunankuori- ja mehu kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa, sitruunapalat ovat parhaimmillaan viileinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!