torstai 26. kesäkuuta 2014

Mansikkakakku


Juhannukseksi tein ihan perinteisen mansikkakakun. Perushyvä kesäherkkukakkuhan se oli, mutta en erityisemmin välitä mansikasta. Kakku näyttää jättimäiseltä mutta tein vain kahden munan pohjan.

Kesän mansikkakakku, 16 cm vuokaan

Pohja

2 munaa
munien tilavuuden verran sokeria
munien tilavuuden verran vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta (leivinjauhetta ei välttämättä tarvita, jos muna-sokerivaahto on tarpeksi jämäkkää)

Täyte

Flora Vispiä
maitorahkaa
sokeria
mansikoita
lettuhilloa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot (ja leivinjauhe) varovasti vaahtoa nostellen. Voitele ja jauhota (tajusin muuten vasta nyt, että vuoat kannattaa jauhottaa vehnäjauholla korppujauhojen sijaa, kakkupohjaan tulee nätimmät reunat) irtopohjavuoan reunat sekä pohja, tai laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta pohjapalat maidolla, levitä niiden päälle lettuhilloa ja täytä kerma-maitorahka-sokeriseoksella sekä mansikoilla.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!