lauantai 28. kesäkuuta 2014

Minttusuklaaruudut


Naapuriin syntyi vauva! Ihana pieni ihminen, onnea kovasti rakkaille ystäville! Rotinoiksi leivoin tuoreen äidin toiveesta jotain suklaisaa, minttusuklaaruutuja. Ohje Belle Baie-blogista. Hyviä ovat! Alla olevasta ohjeesta tulee pellillinen ruutuja, minä jaoin taikinan kahteen vuokaan joista suuremman vein viemisinä ja pienemmän pakastin omaksi hätävaraksi. Ruudut ovat ehdottomasti parhaimmillaan levättyään yön jääkaapissa, ja huoneenlämpöisenä tarjoiltuna.

Minttusuklaaruudut

Kaakaoliemi

2,5 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa (laitoin 0,5 tl)

Sekoita ainekset hyvin ja kiehauta kattilassa.

Taikina

5 dl vehnäjauhoja
3 (-4) dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää, luonnonjogurttia tms.
2 munaa

Lisää jauhoseksokseen ensin kaakaoliemi, sen jälkeen piimä/luonnonjogurtti ja lopuksi munat. Sekoita hyvin. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrutus

4 rkl maitoa
150 g margariinia
3-4 pötköä Pätkis-suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
n. 500 g tomusokeria

Kiehauta margariini, pilkotut pätkikset, maito ja kaakaojauhe koko ajan sekoittaen, varo polttamasta! Lisää lopuksi sekaan tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuorruta jäähtyneet suklaapalat, koristele, anna jähmetty ja leikkaa annospaloiksi.

(Kokeilin samaa tyyliä kuin ohjeen alkuperäblogissa, eli jaotella leivonnaisen ohjevaiheet jokaisen osion jälkeen, ihan hauska tapa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!