Kesän kynnyksellä leivotaan perinteisesti omenasta! Tai sitten ei, mutta mieli teki omenamuffinseja. Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista löytyneellä ohjeella tein Kainalokanan synttäriviikolla meillä vierailleelle kaveripariskunnalle näitä muffareita. Ja edelleen pysyn kannassani: muffinssit. Muffinsit.
Omenamurumuffinsit, 12 muffinsia muffinsipellillä
Taikina
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 muna
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Omenatäyte
2 hapanta omenaa
1 rkl voita
1 rkl sokeria
0,5 rkl kanelia
Muruseos
15 g kylmää voita
0,5 dl kaurahiutaleita
0,25 dl vehnäjauhoja
0,25 dl sokeria
Pese
ja kuivaa sitruuna ja raasta siitä kuori. Sulata rasva kattilassa ja
lisää sulan rasvan sekaan maito sekä sitruunankuoriraaste. Nosta
kattila hellalta jäähtymään. Kuori ja pilko omenat pieniksi
kuutioiksi. Sulata pannulla voi, lisää sokeri, kaneli sekä
omenanpalat ja pyörittele niitä hetki kuumalla pannulla. Ota pannu
pois liedeltä ja anna omenoiden jäähtyä.
Vaahdota
kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola) keskenään ja
lisää seos muna–sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen
rasva–maitoseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää taikinaan
omenanpalat. Säästä osa omenoista koristelemiseen.
Täytä
muffinipellin kolot paperivuoilla tai leivinpaperipaloilla. Nostele
taikina varovasti vuokiin. Jätä jokaiseen vuokaan hieman
kohoamisvaraa.
Valmista
muruseos: nypi kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja voi
murumaiseksi seokseksi ja ripottele seos muffinien päälle. Asettele
loput omenanpalat koko komeuden päälle.
Paista
muffineita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai
kunnes muffinit ovat saanet hieman väriä ja ovat kypsiä. Voit
testata kypsyyttä cocktailtikulla: muffinit ovat kypsiä kun tikulla
pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!