lauantai 7. kesäkuuta 2014

Omenamurumuffinsit


Kesän kynnyksellä leivotaan perinteisesti omenasta! Tai sitten ei, mutta mieli teki omenamuffinseja. Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista löytyneellä ohjeella tein Kainalokanan synttäriviikolla meillä vierailleelle kaveripariskunnalle näitä muffareita. Ja edelleen pysyn kannassani: muffinssit. Muffinsit.

Omenamurumuffinsit, 12 muffinsia muffinsipellillä

Taikina

50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 muna
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Omenatäyte

2 hapanta omenaa
1 rkl voita
1 rkl sokeria
0,5 rkl kanelia

Muruseos

15 g kylmää voita
0,5 dl kaurahiutaleita
0,25 dl vehnäjauhoja
0,25 dl sokeria

Pese ja kuivaa sitruuna ja raasta siitä kuori. Sulata rasva kattilassa ja lisää sulan rasvan sekaan maito sekä sitruunankuoriraaste. Nosta kattila hellalta jäähtymään. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi, lisää sokeri, kaneli sekä omenanpalat ja pyörittele niitä hetki kuumalla pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja anna omenoiden jäähtyä.

Vaahdota kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola) keskenään ja lisää seos muna–sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasva–maitoseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää taikinaan omenanpalat. Säästä osa omenoista koristelemiseen.

Täytä muffinipellin kolot paperivuoilla tai leivinpaperipaloilla. Nostele taikina varovasti vuokiin. Jätä jokaiseen vuokaan hieman kohoamisvaraa.

Valmista muruseos: nypi kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi ja ripottele seos muffinien päälle. Asettele loput omenanpalat koko komeuden päälle.

Paista muffineita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat saanet hieman väriä ja ovat kypsiä. Voit testata kypsyyttä cocktailtikulla: muffinit ovat kypsiä kun tikulla pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!