keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Raparperi-kookoswhoopies


Whoopies on leivonnainen, jota en ole koskaan tehnyt, mutta syönyt olen. Vuosi sitten ravintolapäiväämme varten kaverini leipoi niin herkullisia puolukka-ja mustikka-valkosuklaawhoopies-leivoksia, että ne jäivät mieleen. Täytteen makuyhdistelmäksi valitsin raikkaan kirpeän raparperin ja kookoksen. Whoopies-pohjien ohje on Pullahiiren leivintanurkasta.

Raparperi-kookoswhoopiet, n. 30 pientä (yht. 60 pohjaa)

Pohjat

100 g voita
2 dl sokeria
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa

Raparperihilloke

400 g (n. 1 litra) raparperin paloja
0,5-1 dl vettä
1 dl hillosokeria

Huom! Hillokkeen ohje on Pirkan ruokalehdestä. Ohjeen sokerimäärällä hilloke oli vielä aivan juoksevaa ja todella kirpeää. Laitoin sokeria yhteensä 2 dl hillosokeria ja 0,5 dl tavallista. Vettä laitoin 0,5 dl, mutta raparperissa itsessään on niin paljon nestettä, että lisänestettä ei mielestäni tarvita. Hilloketta tulee myös todella runsaasti yli tarpeen, mutta se maistuu ihanalta myös jogurtin, viilin ja jäätelön kanssa.

Muut täytteet

vajaa 1 prk Flora Vispiä
(vaniljakreemijauhetta kermaa jämäköittämään)

Valmista ensin raparperihilloke, jo edellisenä päivänä. Leikkaa raparperi noin sentin paloiksi pieneen kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri (ja ohjeen mukaan myös vesi) ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut.

Valmista whoopie-pohjat. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota pieniksi länteiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa! Paista 180 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes reunat alkavat ottaa ihan hiukkasen väriä. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä. Täyttäminen: vaahdota kerma. Kermaa voi halutessaan jämäköittää lisäämällä sen joukkoon 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta. Pursota kermasta rengas pohjan päälle. Lusikoi kermarenkaan keskelle raparperihilloketta ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Nosta toinen pohja täytteen päälle. Whoopiet kestävät hyvin jääkaappisäilytystä ja olivat täyttöä seuraavana päivänä vielä täysin ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!