keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Valkosuklaa-mansikkatorttu


Kainalokanan kummitädin kauan odotetun vierailun kunniaksi tein kinkku-ananas-aurajuustopiirakkaa, fetasalaattia ja tämän valkosuklaisen mansikkatortun. Suolaisesta piirakasta en muistanut ottaa kuvaa (muistikapasiteettini on edelleen yhtä minimissä kuin raskausaikana..), mutta tässäpä ohje punavalkoiseen kesäherkkuun! Edelleen en erityisemmin perusta mansikoista, mutta kyllähän niitä kesäaikaan tulee leivonnaisissa käytettyä. Minä tykkään mansikoista eniten sellaisenaan napsittuna! Kiitos kuvausmallina toimineelle rakkaalle kummitädille!

Pohja:
2 munaa
1 dl fariinisokeria
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl inkiväriä
0,5 tl leivinjauhetta
loraus öljyä

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
100 g valkosuklaata
mansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista torttu piirakkavuoassa tai irtopohjavuoassa jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi, 175 astetta n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hetken. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita valkosuklaa vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Täytteen voi valmistaa jääkaappii myös etukäteen, jolloin valkosuklaa ehti jähmettyä. Torttupohjaa voi kostuttaa esim. maidolla. Levitä valkosuklaavaahto pohjan päälle ja asettele pinnalle mansikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!