sunnuntai 3. elokuuta 2014

Porkkanakakku


Porkkanakakku on ollut piiiiitkään kokeiltavien leivonnaisten listallani. Siispä leivoin sitä tuoreen tuplamummin tullessa käymään! Ohje Yhteishyvä, hieman muokattuna.

3 munaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 porkkanaa (200 g)
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
(alk.per. ohjeessa kuorrutteeseen tuli 1,5 dl tomusokeria, jätin sen kokonaan pois, mutta jälkiviisaana laittaisin ehkä 0,5 dl makeutta tuomaan)
hasselpähkinärouhetta

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuusto ja vaniljarahka sekä mahdollinen tomusokeri keskenään, levitä kuorrutus kakun päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.


2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt samalla ohjeella porkkanakakkua, on hyvää! Ja porkkanakakku muutenkin on yksi suosikkileivonnaisistani.:)

    VastaaPoista
  2. Porkkanakakku on parasta, kun se on niin ihanan mehevää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!