perjantai 4. syyskuuta 2015

Ravintolapäivä: Omenoffee


Jos jollekin on vielä epäselvää, rakastan kaikenlaisia -offeita, eli toffee-mikävaan-kakkuja. Digestive-keksejä, kinuskitoffeeta, kermaa ja makuna mikä vaan! Lyömätön yhdistelmä. Monenlaista versioita tästä helposta mutta herkullisesta kakusta olen jo kokeillut, ja halusimme -offeita myös Bebé & Paakkelssin menuun. Syksyn tullen omenat ovat ihania leivonnaisissa, niin syntyi omenoffee!

Omena-toffeekakku, 12 palaa, 24 cm irtopohjavuoka

Pohja:

300 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä, tai valmista kinuskitoffeeta
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
3-4 isoa hapanta omenaa
reilu nokare voita
2-3 rkl (ruokokide)sokeria
kanelia

Kuori omenat ja kuutioi ne. Sulata reilu nokare voita pannulla. Lisää joukkoon omenakuutiot, sokeri ja kanelia. Sekoittele omenoita pannulla muutama minuutti, kunnes ne alkavat pehmetä. Pehmeneminen tapahtuu melko nopeasti. Koemaista omenoita ja kun ne ovat mielestäsi pinnalta sopivan pehmeitä ja sisältä vielä rapeita, siirrä ne sivuun ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä kinuskitoffee pohjan päälle lusikalla. Lisää kinuskitoffeen päälle osa omenakuutioista. Vaahdota Flora Vispi jämäkäksi vaahdoksi. Levitä vaahto kinuskin ja omenakuutioiden päälle. Nostele loput omenakuutiot kerman pinnalle ja koristele kanelilla.


2 kommenttia:

  1. Voi nam! Banoffee on herkkua niin varmasti omenoffeekin on. Ihana nimi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua tämä kyllä oli! Joo, kaikenlaisten -offeiden nimet on kyllä hauskoja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!