keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Suklaa-vuohenjuustokakku


Armas Apukokki kävi viime viikolla syömässä uudessa Grillsson-ravintolassa ja valitsi siellä jälkiruoaksi suklaa-vuohenjuustokakkua. Samaisen ravintolan samaista kakkua oli tarjolla myös Satoa-ruokafestivaaleilla elokuussa, mutta olivat mokomat päässeet loppumaan, enkä siis saanut maistiaista. Kainalokanan kummitäti vieraili meillä viikonloppuna, ja Apukokki vinkkasi, että josko tekisin tarjottavaksi oman versioni tästä suolaisen makeasta kakusta! Your mission, should you choose to accept it. Yes please!

Käyttämäni pehmeä tuorejuusto, Soignon Merci Chef, oli kovin mietoa (eikä Prismassa muka ollenkaan ollut maustamatonta pehmeää vuohenjuustoa, piti mennä toiseen kauppaan sitä varten), eikä vuohenjuuston ihana aromi maistunut kakussa mielestäni tarpeeksi. Suosittelisin kokeilemaan jotain muuta vuohentuorejuustoa, kuten kartion mallisessa pakkauksessa oleva Chavroux. Tekeekö President pehmeää vuohenjuustoa?

Joka tapauksessa, kakku oli suklaisaa, suussa sulavaa ja maistui niin huoneenlämpöisenä paiston jälkeen kuin seuraavana päivänä jääkaappikylmänä, pehmeä suklaatäyte sopivasti jähmettyneenä. Maltillisella sokerimäärällä kakku ei ollut lainkaan liian makea, sokeria voi halutessaan lisätä alla olevaan ohjeeseen puolisen desiä.



Suklaa-vuohenjuustokakku∅ 16 cm irtopohjavuokaan

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl (1,5 dl) sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 munaa

Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää suklaa-voiseos sekä jauhot ja leivinjauhe muna-sokerivaahtoon varovasti mutta huolellisesti sekoittaen. Sekoita munat vuohenjuuston joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Laitoin leivinpaperisuikaleet kiertämään myös vuoan reunoja, joten kakku irtosi vallan näppärästi. Vaihtoehtoisesti voit myös voidella voilla tai öljytä vuoan reunat huolellisesti. Kaada puolet suklaatäytteestä vuokaan. Valuta vuohenjuustotäyte varovasti suklaatäytteen päälle, täyte on löysää ja valuu pohjalle. Lisää sitten loput suklaatäytteestä vuohenjuustokerroksen päälle. Paista kakkua n. 30 minuuttia 175 asteessa. Tarkkaile paistumista, ota kakku pois uunista kun kakun keskiosa näyttää vielä pehmoiselta. Älä paista ylikypsäksi, kakku saa jäädä mutakakkumaisen pehmeäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!