n. 18 kpl
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1-2 rkl hunajaa
4 dl grahamjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
2 dl omenaraastetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
Pese ja kuivaa omenat hyvin. Lohko ne ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja sekä grahamjauhot voimakkaasti sekoittaen. Lisää omenaraaste ja vähitellen vehnäjauhot, alusta taikina pehmeäksi käsin tai koneella. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi, kohota pellillä liinan alla uunin lämpenemisen ajan. Voitele halutessasi vesi-hunajaseoksella (0,5 dl vettä, pari ruokalusikallista hunajaa) ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!