Saimme apukokin vanhemmilta pohjoisentuliaisina ohrarieskoja ja niistäpä iltapalaa ideoimaan. Koska graavilohi ja punasipuli ovat niin siunattu kaksikko, tuli niistä rieskakakkustemme päämaut. Oikein olivat maistuvat ja täyttävät kakkuset, kiitos tuliaisista! Ohjeesta tulee kaksi rieskakakkua.
2 pss Vaasan Lapin ohrarieskasia (yht. 16 kpl)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 iso punasipuli
150 g graavilohta
3 tl kuivattua tilliä
Voitele kaksi rieskaa pelkällä tuorejuustolla. Leikkaa sipulista muutamia renkaita koristelua varten, hienonna loput sipulista ja sekoita se ja tilli tuorejuustoon. Voitele loput 14 rieskaa punasipuli-tuorejuustotahnalla ja levitä lohisiivut päälle. Kokoa rieskakakku ja laita pelkällä tuorejuustolla voidellut rieskaset päällimmäiseksi. Koristele punasipulirenkailla ja kuivatulla tillillä.
Ai kuinka on herkullista.
VastaaPoista