Apukokin synttäriaamiaiselta jäi yli runsaasti pekonia ja Tupun tuvassa huomasin suolaisen piirakan johon oli käytetty pekonia. Sopiva määrä pekonia oli jääkaapissa odottamassa kohtaloaan. Pohjan tein tyylilleni uskollisena kevyenä versiona.
Pohja
1 dl ohra- tai kaurahiutaleita
1 dl sämpylä- tai grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
neljää siivua vajaa paketillinen pekonia
kourallinen miniluumutomaatteja
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2 munaa
2 dl ruokakermaa
pizzamaustetta
suolaa
1 dl juustoraastetta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipulit ja pekoni ja paista ne pannulla. Pekoni on valmiiksi rasvaista, lisäöljyä ei tarvita. Mausta pizzamausteella ja suolalla. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele kahteen, kolmeen osaan viipaloidut miniluumutomaatit päällimmäiseksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma keskenään, kaada täytteen päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tämä piirakka oli erityisesti Apukokin mieleen!
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMeille pekoni on koko perheen suosikki, tämä kyllä koitetaan. kiitti vinkistä.
VastaaPoistapiirakka näyttää todella syötävän hyvältä!pekoni antaa varmasti kivasti makua:)no;kokeillaan!ter.anoppi!
VastaaPoistaMaistuvaahan se kyllä oli, Apukokki erityisesti on pekonifani :)
VastaaPoistaKokeiltu on, hieman tuunattuna versiona, mutta idea piirakkaan kumpusi täältä blogistasi! :) Tyhjensin jääkaapin muutakin sisältöä tämän piirakan päälle, ja hävisi parempiin suihin alta aikayksikön.
VastaaPoistaPlussaa tuli tuosta ei niin rasvaisesta pohjasta kuin yleensä suolaisissa piirakoissa.
Mukavaa kevään jatkoa! :)
Tuo pohja on kyllä hyvä, käytän sitä aina suolaisissa piirakoissa. Suolaiset piirakat on käteviä kun niihin voi upottaa vaikka mitä aineksia :)
Poista