keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Porkkanapihvit ja chili-jogurttikastike


Kevyet porkkanapihvit uunissa (Myllyn Paras- ohje)

5 dl maitoa
200 g porkkanaraastetta
1 sipuli
2 dl riisihiutaleita
200 g raejuustoa
2 kananmunaa
1/2-1 tl yrttisuolaa
1/2 tl hienonnettua viherpippuria
1/2-1 tl rakuunaa

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen porkkanaraaste sekä hienonnettu sipuli, ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää hiutaleet ja anna kypsyä 5 min. Ota kattila pois liedeltä, lisää raejuusto, kananmunat ja mausteet, ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Chili-jogurttikastike

2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
chilijauhetta
cayennepippuria
valkopippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Tämän täytyy olla se klassikko-ohje, jolla kämppikseni teki porkkanapihvejä jo joskus 2000-luvun alkupuolella... :)

    Tykkäsitkö näistä? Muistelisin nimittäin, että kämppikseni piti näistä kovasti. Mulla ei vaan ole mitään makumuistikuvaa itsellä, vaikka varmaan joskus maistoinkin.

    VastaaPoista
  2. Meillä tykättiin! Usein haen ohjeita etunimikkeellä "kevyt", sillä tämäkin pompsahti esiin. Raejuusto käyttäytyy jännästi uunissa kun ei sula. Meillä ei sattunut olemaan rakuunaa joten laitoin rosmariinia, antoi oman säväyksensä piffeihin. Loput meni vallan mainosti miehen eväsleipien välissä :) Mun mielestä näitä saa kyllä maustaa reippaasti, muuten olisivat varmaan aika mietoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!