maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sitruunasyrnikit ja rosmariini-vadelmahilloke


Syrnikit eli venäläiset rahkalettuset. Muistuttavat kovasti amerikkalaisia pannukakkuja, mutta leivinjauheen vähyyden (tai kokonaan puuttumisen) takia eivät nouse niin kovasti. Syrnikit olivat mukavaa vaihtelua viikonlopun aamiaispöytään, vähäisen makeutensa ansiosta menestys. Rosmariini-vadelmahillokkeen ohje on Pirkan, ja yrttiystävänä pakkohan sitä oli kokeilla. Yllättävän vähän rosmariini hillokkeessa maistui vaikka laitoin sitä ripauksen ohjeen suositusta enemmän.

Sitruunasyrnikit n. 20 kpl

1 prk maitorahkaa
3 munaa
0,5 sitruunan mehu
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria (laitoin 0,25 dl)
1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)
1/4 tl suolaa
(0,5 tl leivinjauhetta)
öljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä lettusia.

Rosmariini-vadelmahilloke

200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5-1 tl rosmariinia
1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)

Mittaa kaikki ainekset paitsi vanilliinisokeri kattilaan ja keitä n. 3 minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla ja anna jäähtyä. Hillokkeesta tulee melko löysää joten valutin siivilässä ylimääräistä nestettä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!