torstai 7. heinäkuuta 2011

Häränsilmä


Kertakaikkiaan erikoinen juttu tämä ruoka. Jauheliharuoat ovat Apukokin lempiruokia (niin no, mitkä eivät olisi.. onni on kaikkiruokainen mies!), myös kananmuna uppoaa paremmin kuin hyvin. Törmäsin tähän kummalliseen ohjeeseen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Kamalasta nimestään huolimatta oikein hyvää spagetin kanssa!

400 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa ja mustapippuria myllystä
(cayennepippuria, kuivattuja yrttejä, mausteita oman maun mukaan)
loraus tai pari ketsuppia
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna/ruokailija

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita ketsuppi ja ruokakerma jauhelihan joukkoon. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, tee jauhelihaseoksen sekaan kuopat ja riko kananmunat kuoppiin. Munat voi rikkoa yksi kerrallaan myös kuppiin ja valuttaa siitä jauhelihan joukkoon. Paista vielä niin kauan että kananmunat hyytyvät, n. 5-10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hauskannäköinen muona! Kolmesilmäinen härkä :)

    VastaaPoista
  2. Hassu ruoka olikin mutta hyvää! Yllätävän kivasti toimi kananmuna jauhelihan kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!