torstai 18. elokuuta 2011

Pinaatti-fetalasagne


Alkuperäisen lähteen mukaan nimi on pinaatti-fetapikalasagne, mutta koska sana pika keskellä ruoan nimeä kuulostaa niin typerältä, jätin sen pois. Pikainen pinaatti-fetalasagne tämä kyllä oli. Ja makukin ihan ok.

9 (pinaatti)lasagnelevyä
1 pss pakastepinaattia
4 kypsää tomaattia
1 ptk tuoreita herkkusieniä (laitoin 3 jumboherkkusientä)
200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 dl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
(suolaa, mustapippuria)

Sulata pinaatti. Viipaloi tomaatit noin puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös feta, ellei se oli valmiina kuutioina. Yhdistä sula pinaatti, kerma ja maito. Mausta seos valkopippurilla ja muskottipähkinällä (sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria). Voitele lasagnevuoka. Laita vuoan pohjalle noin 1 dl kerma-pinaattikastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä ja niiden päälle puolet tomaateista, sienistä ja fetajuustosta tasaiseksi kerrokseksi. Kaada päälle noin 1 dl kerma-pinaattia. Lado päälle taas 3 levyä, loput tomaateista, sienistä ja fetasta sekä 1 dl nestettä. Lado päällimmäiseksi loput levyt ja neste. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä ja halutessasi hieman oliiviöljyä. Peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla. Kypsennä lasagnea uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Ota folio pois, pistele lasagnen pintaa haarukalla ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. En olekaan koskaan kokeillut noita pinaattilasagnelevyjä. Pinaattiruoat kyllä on hyviä joten taidanpa ostaa paketin niitä vielä tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Ei ne levyt pinaatilta oikein maistu, pidän niitä kuitenkin hiukan terveellisempinä kuin peruspinaattilevyjä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!