tiistai 9. elokuuta 2011
Virolainen uunirahka
Tallinnan matkan jälkeen olen innostunut virolaisesta ruoasta. Tämä rahkapaistos oli hyvää, kuin paistettua sitrusmannapuuroa! Ohjeen löysin täältä.
1 prk maitorahkaa
2 dl kevyttä kermaa (tai 1 dl kermaa ja 1 dl maitoa)
0,5 dl (tummia)mannasuurimoita
3 munaa
0,5 dl sokeria
1tl vanilliini- tai vaniljasokeria
1tl sitruunakuorta raastetuna
1rkl sitruunamehua
1rkl voita tai margariinia
Sekoita maitorahka, kerman tai maidon tai molempien sekä mannasuurimoiden kanssa. Lisää kanamunat ja sokeri. Raasta sitruunankuori ja purista mehu rahkan joukkoon. Voitele matala uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia jotta paistos hyytyy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
kylläpä nyttää herkulliselta rahkalta.tätähän kannattaisi varmaan kokeilla.käy varmaan juälkiruoaksi ja kahvileiväksi.
VastaaPoistaKiva kun kommentoit, äitee! :) Hauska kokeilu tämä uunirahka oli, maistuu varmasti mihin aikaan päivästä tahansa.
VastaaPoista