torstai 20. joulukuuta 2012

Teeleivät


Sunnuntaiaamuna kun mies touhuaa vauvan kanssa aamutoimia, ehtii äiti leipasta tuoretta aamupalapöytään. Nämä perinteiset teeleivät tein Päivän paras hetki, aamiainen- kirjan ohjeella. Melkein, ainahan niitä ohjeita voi vähän muokata oman mielensä mukaiseksi. Päältä mukavan rapeita ja sisältä pehmeitä, nam.

2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl öljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet sekä öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Tee yksi iso leipä tai monta pikkuleipää. Painele taikina litteäksi leivinpaperilla päällystetylle pellille, käytä jauhoja apuna. Leikkaa pizzaleikkurilla taikina neljään osaan. Pistele haarukalla reikiä leivän pintaan ja paista n. 20 minuuttia. Tarjoa heti voin ja juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!